Advaita Vedanta

Vedanta beginnerscursus

Vedanta-beginnerscursus ‘Tattvabodha’

  • 18 wekelijkse lessen van anderhalf uur
  • Wanneer: vanaf woensdagavond 19 september 2018, 19.00 tot 20.30 uur.
  • Kosten: de vrijblijvende introductieles op 19 september 2018 kost € 15,- . De 17 vervolglessen kosten € 235,-.
  • Locatie: Lelystad. Ook online te volgen via Zoom Video Conferencing.
  • Aantal deelnemers: 5 tot 10

Aanmelden? Meer informatie? Mail naar Manon van Dijk via contact@advaita.nl

In deze Vedanta-cursus van 18 lessen komen alle belangrijke aspecten van het traditionele onderwijs van Vedanta aan bod. We beginnen met een introductieles, waarin je antwoord krijgt op de vragen: Wat is Vedanta? Voor welk probleem biedt Vedanta een oplossing? En wat is de waarde van de traditie van Vedanta?

Kennis van de waarheid
In de lessen die daarop volgen bestuderen we de Vedanta-tekst Tattvabodha – ‘kennis van de waarheid’. Beginnend bij de vraag ‘wie ben ik?’, neemt de tekst ons stap voor stap mee in een diepgaande analyse. Uiteindelijk komen we bij het onweerlegbare antwoord uit: ik ben het geheel, vrij van alle beperkingen. Dit is de visie van Vedanta.

Ook is er in de cursus aandacht voor emotionele groei en meditatie. Dit is een belangrijke hulp in het volledig begrijpen en verwerken van de visie van Vedanta.

Werkwijze
De lessen zijn wekelijks. Je krijgt geen huiswerk. Wel ontvang je van elke les de geluidsopname. Zo kun je de les naluisteren wanneer je een keer verhinderd bent, of nogmaals beluisteren om de lesstof dieper tot je door te laten dringen. Deze opnamen zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Een vervolgstudie behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie/aanmelden? Mail naar Manon van Dijk via contact@advaita.nl

 

Terug naar lesaanbod