Bhagavad Gita chantcursus (online)

Ter gelegenheid van de uitgave van onze Bhagavad Gita boekenserie geven we eenmalig een cursus Bhagavad Gita chanten. Iedereen is welkom om deel te nemen, je hoeft geen student bij ons te zijn. De lessen zijn online via Zoom te volgen en zijn wekelijks op de zondagochtend. Lees hieronder verder voor meer informatie.

Je kunt je nu aanmelden voor de proefles op zondag 14 januari 2024 via contact@advaita.nl.
Goed om te weten: aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 22 december.

BHAGAVAD GITA CHANTEN
– Proefles op zondag 14 januari 2024 om 9.15 – 10.00 uur
– Start 15 wekelijkse lessen op zondag 21 januari 2024
– Bijdrage: €10,- voor de proefles, €150,-* voor 15 lessen (€100,- voor studenten die al les bij ons volgen)
*Dit is inclusief het Bhagavad Gita chantboek.

Na deze 15 lessen bieden we (bij voldoende belangstelling) een vervolgcursus aan, waarin je de overige 17 hoofdstukken van de Gita leert chanten.

Inhoud van de cursus

In de proefles geven we je een korte introductie over de Bhagavad Gita en het chanten ervan. Daarna oefenen we het chanten van een vers, zodat je weet wat je in de overige lessen kunt verwachten.

In de cursus van vijftien lessen besteden we veel tijd aan de juiste uitspraak van het Sanskriet, terwijl je hoofdstuk 1 van de Gita leert chanten. Ook krijg je enig inzicht in de achtergrond en diepzinnige visie van de Bhagavad Gita.

In de vervolgcursus leer je in een rustig tempo gemiddeld acht nieuwe verzen per week. Na ongeveer twee jaar kun je de gehele Gita van 700 verzen comfortabel chanten. Het is een spirituele beoefening (sādhana) en een fijne dagelijkse routine om je te verbinden met de Bhagavad Gita. Het chanten van de Bhagavad Gita is het zingen van ‘het lied van de Heer’ en zal je leven zegenen.

Hoe werken de online lessen?

De lessen kun je online via Zoom volgen en zijn wekelijks op de zondagochtend. De eerste 5 lessen duren 45 minuten en de overige 10 lessen 30 minuten. Je krijgt geluidsbestanden om gedurende de week zelfstandig het chanten van de verzen te oefenen. In de les ontvang je persoonlijke feedback.

Tijdens de vervolgcursus komen we ook één of twee keer offline bij elkaar om gezamenlijk de Bhagavad Gita te chanten. Ook kun je met andere deelnemers afspreken om samen te chanten.

De chantlessen worden gegeven door Manon van Dijk. Zij leerde Vedisch chanten tijdens een intensieve driejarige studie Vedanta en Sanskriet in de Arsha Vidya Gurukulam in India. Manon geeft al jaren wekelijkse Vedanta-, Sanskriet- en chantlessen, waaronder het chanten van de Bhagavad Gita.

Ervaringen van studenten

“Het chanten stimuleert mij om de Gita dagelijks te lezen. Bij het oefenen van de verzen, neem ik de tijd om de betekenis te lezen. De wijze waarop we de nieuwe verzen oefenen en leren vind ik heel prettig.”

“Dat de lessen in het Nederlands gegeven worden en online maakt het chanten voor mij heel toegankelijk. Ik heb veel baat gehad bij het chanten in een mindere periode. Hoewel ik dan soms niet de concentratie had om te mediteren, kon ik wel de Gita openslaan en de verzen chanten.”

“Voor mij is het chanten van de Gita een natuurlijke en mooie spirituele beoefening. Het heeft zeker impact op de geest! Het is leuk om van andere studenten te leren. Wat ook fijn is, is dat het stapje voor stapje gaat, dat het per week behapbaar is en dat Manon veel geduld heeft!”

Meer informatie/aanmelden voor de proefles? Mail naar contact@advaita.nl.