Advaita Vedanta

Cursusdag – Essentie van de Upanishads

Cursusdag – ‘De Essentie van de Upanishads’

Een cursusdag voor iedereen die zich wil verdiepen in de upanishads. Voorkennis is niet nodig. Lees hieronder meer over deze cursusdag en hoe je je kunt aanmelden.

  • Zondag 10 februari 2019
  • 10.00 – 16.00 uur
  • Centrum De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam

Wat is een upanishad? Wat hebben de upanishads ons werkelijk te vertellen? Wat kunnen zij betekenen voor ons leven?

Upanishads zijn niet enkel inspirerende woorden van de oude rishi’s, maar dragen een visie die via een zorgvuldig bewaarde onderwijstraditie al duizenden jaren wordt doorgegeven. Tot op de dag van vandaag.

Upanishads zijn bedoeld om een fundamenteel probleem op te lossen dat door ieder mens ervaren wordt: het gevoel van gebrek, het gevoel dat ik nog niet compleet ben. Dit probleem uit zich in onze dagelijkse worsteling om erkenning en beetjes geluk.

Onderwijstraditie van Advaita Vedanta
Tijdens deze cursusdag maken we kennis met de onderwijstraditie van Advaita Vedanta aan de hand van enkele prachtige upanishad-mantra’s. Deze traditie biedt een pad van innerlijke groei, dat ons helpt om in harmonie te leven met de wereld.

We gaan zien hoe de woorden van de upanishads een verfijnd kennisinstrument vormen. Wanneer ze zijn ontdaan van alle mystiek, vormen ze op heldere en methodische wijze een spiegel waarin we de ware aard van onszelf kunnen zien: ik ben het geheel, compleet, vrij van elk gebrek.

De cursusdag bestaat uit drie lesuren en een vraag-en-antwoordsessie (satsang). Iedereen is welkom. Voorkennis is niet nodig.

Programma

  • 9.45 uur: Ontvangst met koffie/thee
  • 10.00 – 11.00 uur: Les 1
  • Pauze
  • 11.15 – 12.15 uur: Les 2
  • Lunchpauze en tijd voor een wandeling (in het Vondelpark)
  • 14.00 – 15.00 uur: Les 3
  • 15.00 – 16.00 uur: Vraag-en-antwoordsessie (satsang)

De cursusdag wordt gegeven door Rommert van Dijk.
Rommert (1980), oorspronkelijk bouwkundig ingenieur van beroep, voltooide in 2015 een 3-jarige traditionele Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda. Sinds die tijd geeft hij diverse Vedanta-studies en Sanskriet- en chantinglessen in Lelystad, Eindhoven en online. Lees meer over Rommert van Dijk.

Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Advaita Vedanta-leraar en Sanskrietgeleerde in de lijn van Adi Shankara. Vol compassie onderwees hij ruim vijftig jaar Vedanta aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen. Lees meer over Swami Dayananda.

Kosten
€ 40,- p.p. voor de hele cursusdag. Dit is inclusief koffie, thee en water, exclusief lunch. Lunch en versnaperingen zijn verkrijgbaar in het theehuis van De Roos.
Graag de kosten vooraf overmaken. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met daarin de betaalinformatie.

Meer informatie/vragen? Mail naar contact@advaita.nl.