Advaita Vedanta

Sanskriet en mantra-chanten

Sanskriet en mantra-chanten

  • Beginnerscursus Sanskriet en mantra-chanten
  • 8 groepslessen van een uur
  • Locatie: Lelystad
  • Een nieuwe cursus start bij voldoende aanmeldingen
  • Kosten: € 10,- per les 

Meer informatie? Mail naar contact@advaita.nl

In deze beginnerscursus van 8 lessen leer je Sanskrietletters en -woorden lezen, schrijven en op de juiste manier uitspreken. Je leert ook een aantal Vedische mantra’s chanten en krijgt de traditionele betekenis ervan uitgelegd.

Deze wekelijkse lessen van een uur bestaan uit ongeveer 3 kwartier Sanskrietles en 1 kwartier mantra-chanten.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor absolute beginners, en is in eerste instantie gericht op Vedanta-studenten die meer vertrouwd willen raken met het Sanskriet. Het is tevens geschikt voor yogadocenten die Sanskrietwoorden juist willen leren uitspreken en mantra’s willen leren chanten. Ook als je gewoon geïnteresseerd bent om deze oude taal te leren, ben je van harte welkom.

Vervolgcursus
Na deze beginnerscursus volgt een cursus in de Sanskrietgrammatica. Dit is een doorlopende studie. De kosten zijn € 50,- per 5 lessen.

De taal
Sanskriet is, voor zover bekend, de oudste nog levende taal in de wereld. Het is de taal van de Veda’s en dus ook van Vedanta. Deze officiële Indiase taal is dan wel geen volkstaal, maar wordt nog steeds bestudeerd en nog steeds als communicatiemiddel gebruikt.

Zowel de klankvorming als de grammatica van het Sanskriet zijn bijzonder gestructureerd. Het alfabet volgt de natuurlijke orde van het spraakorgaan. De woorden vinden hun oorsprong in 2000 grondvormen. De structuur van de grammatica is vastgelegd in een uitgebreide set grammaticaregels (Pānini sutra’s).

Sanskriet is een harmonieuze taal en creëert balans in jezelf, of je nu een mantra chant of de grammatica bestudeert. De studie van Sanskriet verfijnt je geest en bevordert het logisch denken.

Sanskriet gebruikt het Devanāgarī-schrift:

De cursus wordt gegeven door Rommert of Manon van Dijk.

Meer informatie? Mail naar contact@advaita.nl