Advaita Vedanta

Leraren

Swami DayanandaSwamiji

Swami Dayananda Saraswati (1930-2015) was een vooraanstaand Advaita Vedanta-leraar en Sanskrietgeleerde in de lijn van Adi Shankara. Vol compassie onderwees Swamiji ruim 50 jaar Vedanta in India en over de hele wereld aan iedereen die de waarheid van het zelf en de wereld wilde begrijpen.

Onder Swamiji’s begeleiding zijn over de hele wereld centra voor Vedanta en Sanskriet opgericht. Drie hoofdcentra zijn gevestigd in India: in Rishikesh, Coimbatore en Nagpur; en één in de Verenigde Staten in Saylorsburg. Het hele jaar door kun je er terecht voor Engelstalige camps en meerjarige studies in Vedanta, Sanskriet, yoga en Vedische cultuur. Swamiji initieerde in 2000 de zeer succesvolle hulporganisatie All India Movement for Seva voor gratis onderwijs en gezondheidszorg in de minst kansrijke gebieden van India.

Shankaracharya Award
Op 26 april 2012 ontving Swami Dayananda de eerste Adi Shankaracharya Award, overhandigd door Bharati Tirtha Mahaswamiji, de Shankaracharya van het zuiden (Sringeri). Swamiji ontving deze award als blijk van waardering voor zijn voorbeeldige werk voor de Advaita Vedanta, het hindoeïsme en het welzijn van de mensheid.

Retraite in Nederland
In juli 2006 was Swami Dayananda in Nederland om een weekendretraite te leiden over zelfkennis. Deze unieke lezingen en meditaties zijn te koop in de webwinkel van Uitgeverij Viveki. Zeven van Swami Dayananda’s boeken zijn vertaald naar het Nederlands en ook verkrijgbaar bij Uitgeverij Viveki.

Meer informatie over Swami Dayananda kun je o.a. vinden op www.arshavidya.in.

Swamiji in Nederlandswamijiswamijizwartwit1

 

 

 

 

 

 

Voor Advaita Vedanta onderwijs van traditionele leraren in Nederland, ga naar lesaanbod.