Advaita Vedanta-basiscursus (online)

Een nieuwe Advaita Vedanta-basiscursus start in het najaar van 2023. Deze studie bestaat uit twee modules. De lessen zijn online te volgen via Zoom en op locatie in Lelystad.

Vrijblijvende introductieles

  • Kosten € 15,-
  • Online via Zoom

Basiscursus module I
Kennis van de waarheid (Tattvabodha)

  • 13 lessen, wekelijks
  • Kosten € 195,-

Basiscursus module II
Bhagavad Gita en meditatie

  • 6 lessen, wekelijks
  • Kosten € 90,-

Heb je weinig te besteden? Er is in overleg korting mogelijk.

In deze tweedelige (online) Advaita Vedanta-cursus van in totaal 20 lessen komen alle belangrijke aspecten van het traditionele onderwijs van Vedanta aan bod.

We beginnen met een vrijblijvende introductieles, waarin je antwoord krijgt op de vragen: wat is Vedanta? Voor welk probleem biedt Vedanta een oplossing? En wat is de waarde van de traditie van Vedanta?

Na deze introductieles kun je besluiten om module I van de basiscursus te volgen.

Module I – Kennis van de waarheid

In deze 13 lessen bestuderen we de Advaita Vedanta-tekst ‘Tattvabodha – kennis van de waarheid’. Beginnend bij de vraag ‘wie ben ik?’, neemt de tekst ons stap voor stap mee in een diepgaande analyse. Uiteindelijk komen we bij het onweerlegbare antwoord uit: ik ben het geheel, vrij van alle beperkingen. Dit is de visie van Vedanta.

Aan het einde van deze serie lessen kun je besluiten om module II te volgen.

Module II – Bhagavad Gita en meditatie

In dit deel van de basiscursus, dat direct aansluit op module I, ligt de nadruk op innerlijke groei. Aan de hand van een aantal Bhagavad Gita-verzen leer je in 6 lessen onder andere over karmayoga en meditatie. Dit zijn belangrijke hulpmiddelen in het volledig begrijpen en verwerken van de visie van Advaita Vedanta.

Voor wie?

Deze cursus is uiteraard geschikt als Advaita Vedanta nieuw voor je is, maar ook als je al wat langer bezig bent met Advaita of non-dualiteit en graag een gedegen begin wilt maken met het systematische onderwijs van Advaita Vedanta.

Werkwijze

De lessen zijn te volgen via een live videoverbinding vanuit je eigen huis op je computer of tablet. Ook is het mogelijk om de lessen bij te wonen in Lelystad.

Je ontvangt na elke les een geluidsopname. Zo kun je de les naluisteren wanneer je een keer verhinderd bent, of nogmaals beluisteren om de lesstof dieper tot je door te laten dringen. Deze opnamen zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

En daarna?

Na deze tweedelige basiscursus kun je doorstromen naar de vervolgstudies. Hierin bestuderen we de Bhagavad Gita in detail, verschillende Upanishads en vele andere Vedanta-geschriften.

Deze cursus wordt gegeven door Rommert van Dijk.
Rommert (1980), oorspronkelijk bouwkundig ingenieur van beroep, voltooide in 2015 een 3-jarige traditionele Advaita Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda. Sinds die tijd geeft hij diverse Vedanta-studies, cursusdagen en Sanskriet- en chantinglessen in Lelystad en online.

Benieuwd hoe anderen deze cursus hebben ervaren? Lees hier een aantal verhalen.

Meer informatie/aanmelden?
Mail naar Rommert via contact@advaita.nl, of stuur een berichtje naar 0654357606.