Vedanta-beginnerscursus ‘Tattvabodha’

  • 17 wekelijkse lessen van anderhalf uur
  • Wanneer: vanaf maandag 24 februari 2020
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur.
  • Kosten: de vrijblijvende introductieles op maandag 24 februari kost € 15,- . De 16 vervolglessen kosten € 235,-.
  • Locatie: Lelystad. Ook online te volgen via Zoom Video Conferencing.
  • Aantal deelnemers: 7 tot 14

Aanmelden? Meer informatie? Mail naar Rommert van Dijk via contact@advaita.nl.

In deze Vedanta-cursus van 17 lessen komen alle belangrijke aspecten van het traditionele onderwijs van Advaita Vedanta aan bod. We beginnen met een introductieles, waarin je antwoord krijgt op de vragen: Wat is Vedanta? Voor welk probleem biedt Vedanta een oplossing? En wat is de waarde van de traditie van Vedanta?

Kennis van de waarheid
In de lessen die daarop volgen bestuderen we de Vedanta-tekst Tattvabodha – ‘kennis van de waarheid’. Beginnend bij de vraag ‘wie ben ik?’, neemt de tekst ons stap voor stap mee in een diepgaande analyse. Uiteindelijk komen we bij het onweerlegbare antwoord uit: ik ben het geheel, vrij van alle beperkingen. Dit is de visie van Vedanta.

Ook is er in de cursus aandacht voor emotionele groei en meditatie. Dit is een belangrijke hulp in het volledig begrijpen en verwerken van de visie van Advaita Vedanta.

Deze cursus is niet alleen voor beginners, maar voor iedereen die een gedegen begin wil maken met het systematische onderwijs van Vedanta. Na de beginnerscursus kun je doorstromen naar de vervolgstudies. Hierin bestuderen we de Bhagavad Gita, verschillende upanishads en andere Vedanta-geschriften.

Werkwijze
De lessen zijn wekelijks. Je kunt de lessen bijwonen in Lelystad, maar het werkt ook goed om vanuit huis mee te doen op je computer of tablet. Dit gaat via een live videoverbinding. Voor deelnemers die ver weg wonen is dit een heel goede oplossing gebleken. Je ontvangt hiervoor dan een link.

Je krijgt geen huiswerk. Wel ontvang je van elke les de geluidsopname. Zo kun je de les naluisteren wanneer je een keer verhinderd bent, of nogmaals beluisteren om de lesstof dieper tot je door te laten dringen. Deze opnamen zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik.

Deze cursus wordt gegeven door Rommert van Dijk.
Rommert (1980), oorspronkelijk bouwkundig ingenieur van beroep, voltooide in 2015 een 3-jarige traditionele Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda. Sinds die tijd geeft hij diverse Vedanta-studies, cursusdagen en Sanskriet- en chantinglessen in Lelystad en online.

Benieuwd hoe anderen deze cursus hebben ervaren? Lees hier een aantal verhalen.

Meer informatie/aanmelden? Mail naar Rommert via contact@advaita.nl.

Terug naar lesaanbod