Een cursusdag voor iedereen die zich wil verdiepen in de visie van Advaita Vedanta.

Voorkennis is niet nodig. Je kunt je aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

Zondag 15 september 2024
10.00 – 16.00 uur
De Roos, P.C. Hooftstraat 183, Amsterdam
€ 45,- per persoon


Advaita Vedanta is een oeroude onderwijstraditie die onthult dat jouw natuur onbegrensd is, altijd vrij van elk gebrek en de bron van geluk. Deze traditie wordt al duizenden jaren in leven gehouden door de kennis van leraar op leerling door te geven. Hoewel deze traditie in India is ontstaan, is de onderwezen kennis universeel en tijdloos. Vedanta gaat over de essentie van al het leven.

Wil je hier meer over weten? Je bent zondag 15 september 2024 van harte welkom in de Roos in Amsterdam om je een dag onder te dompelen in Advaita Vedanta. In drie lessen zal Rommert van Dijk dit bijzondere onderwijs ontvouwen. We bestuderen hiervoor een tekst van vijf verzen genaamd Advaita-pañca-ratnam: ‘vijf juwelen over non-dualiteit’. 

Advaita-pañca-ratnam

‘Ik ben niet het lichaam, de zintuigen of de geest. …
Ik ben Śiva, zuiver, onbegrensd, vrij van tijd en één.’


Rommert van Dijk (1980), oorspronkelijk bouwkundig ingenieur van beroep, voltooide in 2015 een 3-jarige traditionele Vedanta- en Sanskrietstudie in India onder leiding van Swami Dayananda. Sinds die tijd geeft hij Advaita Vedanta-onderwijs in Lelystad en online. Lees meer over Rommert.

In Nederland, 2006

Programma Cursusdag 15 september

10.00 uur: Inloop met koffie/thee
10.30 – 11.30 uur: Les 1
Pauze
11.45 – 12.45 uur: Les 2
Lunchpauze en tijd voor een wandeling (in het Vondelpark)
14.30 – 15.30 uur: Les 3
15.30 – 16.00 uur: Vraag-en-antwoordsessie (satsang)


Kosten en aanmelden

De kosten zijn €45,- p.p. voor de hele cursusdag. Dit is inclusief koffie, thee en water, exclusief lunch. Lunch en versnaperingen zijn verkrijgbaar in het theehuis van De Roos.
Heb je weinig te besteden? Dan is korting mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Na aanmelding ontvang je een e-mail met de betaalinformatie. Vragen? Mail naar contact@advaita.nl.